RTS Ordinacija 02.12.2018

Prof. dr Ana Mitrović Jovanović gostujući u emisiji RTS Ordinacija, govorila je o važnoj temi koja se odnosi na učestale probleme žena, cistama i miomima.

Pročitajte više

PRVA TERAPIJA ZA DUGOROČNO LEČENJE MIOMA – RTS1 Jutarnji program

Veliki značaj i prednost medikamentozne terapije (terapije lekovima), ogleda se u mogućnosti očuvanja reproduktivne sposobnosti, što je važno za žene koje žele da ostanu u drugom stanju ili žele da sačuvaju matericu.

Pročitajte više

LEKOVIMA U BORBI PROTIV MIOMA

Najčešći prvi simptomi koji ženu podstaknu na ginekološki pregled jeste problem sa menstrualnim krvarenjem, odnosno obilne i produžene menstruacije koje dovode do anemije. Ukoliko su miomi simptomski i utiču na kvalitet života žene, konačno postoji medikamentozna terapija mioma i alternativa hirurškom pristupu.

Pročitajte više

UVEK POSTOJI DRUGO REŠENJE! Evo kako sam se izborila sa miomom u materici!

Dok je radila i brinula svakodnevne brige, Jelena M. dugo nije znala da u njenoj utrobi raste veliki miom. Lekari su joj ubrzo predložili histerektomiju Ništa nije ukazivalo na to da se miom razbaškario u njenom telu. Nije odavao nikakve znake prisustva, a rastao je na zadnjem zidu materice, spolja. Jelena M. (43) iz Beograda […]

Pročitajte više

PREPOZNAVANJE SIMPTOMA MIOMA

Miomi uterusa se najčešće pojavljuju kod žena starosti 30-50 godina, ali se mogu pojaviti i kod žena mlađe ili starije dobi. Većinom su asimptomatski, a kada se pojave simptomi, to mogu biti obilne i bolne menstruacije, nepravilno krvarenje, anemija, bolovi, pritisak u stomaku. Više o ovoj temi poslušajte od ginekologa, prof. dr Amire Fazlagić.

Pročitajte više

MIOMI NE MORAJU UZROKOVATI POGORŠANJE KVALITETA ŽIVOTA ŽENE

Ukoliko miomi ne stvaraju tegobe, savetuje se kontrola na redovnim ginekološkim pregledima. Ukoliko su miomi simptomski i narušavaju kvalitet života žene, postoje alternative u teraijskom pristupu.

Pročitajte više

JEDNOSTAVAN VIDEO VODIČ KROZ MATERIČNE MIOME

Video animacija koja predstavlja svojevrsni vodič kroz materične miome. Video pružiti odgovore na pitanja šta su miomi, koliko su učestali, koji su njihovi uzroci, koji su simptomi koje izazivaju i kako se dijagnostikuju.

Pročitajte više

STRUČNO O MIOMIMA – PROF. ANA JOVANOVIĆ

Prof. dr Ana Jovanović u emisiji Svet zdravlja govori na temu mioma, uzrocima nastanka i mogućnostima terapije koje su na raspolaganju pacijentkinjama sa ovim problemom. Kliknite na prozor da biste pogledali video.

Pročitajte više

Prestanite da tolerišete miome i počnite da živite

Mi žene smo otporna stvorenja. Kako biste drugačije objasnili činjenicu da se toliko mnogo nas nosi sa bolom od mioma? Uz 40% žena starosti od 35 do 55 godina koje pate od ovih benignih izraslina na materici1, previše nas odlaže posetu lekaru. Za mnoge važi slučaj da nauče da se nose sa uznemirujućim simptomima i […]

Pročitajte više

Razgovor o miomima – kako da pomognete lekaru da Vam pruži pomoć

Dovoljna je čak i sama pomisao da se raspravlja o intimnim stvarima sa potpunim neznancem da većina nas pocrveni od stida. Dakle, razumljivo je što mnoge žene prećutno pate kad je reč o miomima (fibrodiima), benignim tumorima koji rastu u ili na sluzokoži materice. Jedno istraživanje objavljeno u časopisu Journal of Women’s Health1 pokazalo je da […]

Pročitajte više
Ova Internet prezentacija pruža podatke koji su namenjeni isključivo u informativne svrhe. Uvek se obratite svom lekaru ako ste na bilo koji način zabrinuti za svoje zdravlje.